Jullie gaan trouwen! En nu?

7 dingen waar je aan moet denken voordat je gaat trouwen

Jij hebt ja gezegd. De ander heeft ja gezegd. En nu? Wat komt er eigenlijk bij de voorbereidingen van je trouwerij kijken? Hier 12 stappen op weg naar het ja-woord. Met hier en daar wat inspiratie.

1. Ja zeggen

Daar begint het natuurlijk mee. Moet je de nader nog vragen? Wat dacht je dan van dit idee? Maak een fotoboek met op de voorkant ‘Wil je met me trouwen’? In dat fotoboek vind je allemaal foto’s, quotes en redenen waarom die ander met jou zou moeten trouwen

2. Ondertrouw

In ondertrouw gaan is zoiets als aangifte doen. Daarmee leg je de getuigen vast, maar ook de datum en het tijdstip dat je gaat trouwen. Zorg dat je dit op tijd doet. Het kan 4 maanden van te voren, maar bij de meeste mensen zit er een jaar tussen verloving en het trouwen.

3. Jongens, we gaan trouwen!

Nu komt het leuke gedeelte: het iedereen vertellen! Naar ouders 1, naar ouders 2. Vrienden familie, de hele wereld mag het nu weten. Dit zijn vaak de leuke weken.

En dan begint het échte werk. Regelen. Daar kun je iemand voor inhuren (een wedding planner), maar je kunt het ook zelf doen. Alles op z’n beloop laten is een optie, maar of je je daar tot aan de dag van trouwen nog relaxt bij voelt, is nog even afwachten. Goede voorbereiding is het halve werk.

4. De trouwlocatie

Waar ga je trouwen? In het stadhuis of op een zelfgekozen locatie? Wees hier op tijd mee. Ga vooral lekker rondkijken en kies een plek die voor jullie beiden een speciale betekenis heeft. Misschien een kasteeltje in welke tuin jullie vaak gewandeld hebben? En hoe laat wil je trouwen?

5. De fotograaf

Niet het goedkoopste gedeelte van de dag, maar een goede bruidsfotograaf die je mooiste dag vastlegt is goud waard. Wil je het niet te duur maken, schakel dan mij in. Ik maak van jouw bijzondere dag prachtige foto’s. Maak met die foto’s een heel speciaal huwelijksfotoboek.

6. De receptie en Het Feest

En dan natuurlijk het middenstuk en de afsluiter van de dag: de receptie en het feest. De voetjes van de vloer met een DJ of gaan jullie zelf plaatjes draaien? (vintage bruiloft mét jukebox). En welke taart? Hoog of laag of een plakje cake? Vergeet er in ieder geval geen foto van te maken voor op de voorkant van je fotoboek!

7. Getrouwd!

Hoe ga je je deze mooiste dag herinneren? Met een mooi fotoalbum? Met je mooiste trouwfoto op plexiglas aan de muur? Bedank je getuigen en gasten met een mooi aandenken van de dag. Stuur iedereen bijvoorbeeld een kleiner exemplaar van je huwelijksfotoboek. Of een zelfgemaakt bedankkaartje!